Νομικό Τμήμα

Η προσφυγή της ΕΕ στο δικαστήριο

Η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ αποσκοπεί στην πάση θυσία αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών από την Αφρική. Με μείωση κατά 90% των αφίξεων στο έδαφος της ΕΕ, η πολιτική αυτή είναι ιδιαίτερα επιτυχής.

Είναι επίσης γενοκτονική. Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και δικαιώματα είναι πρωτοφανές: 20.000 θάνατοι στη Μεσόγειο και 50.000 επιζώντες σε “συνθήκες που μοιάζουν με στρατόπεδα συγκέντρωσης” τα τελευταία 5 χρόνια. Και συνεχίζεται η καταμέτρηση.

Η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ συνιστά κατάφωρη παραβίαση όλων των πλαισίων του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου που ρυθμίζουν τη μετανάστευση και τα σύνορα: του προσφυγικού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του ναυτικού και του ποινικού δικαίου.

Για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την ίδρυση της Ευρώπης, τα θεσμικά όργανα, οι κυβερνήσεις και οι αξιωματούχοι της ΕΕ διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τόσο συστηματικό τρόπο και με τέτοια ατιμωρησία.

Αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα έχουν ως στόχο τον πιο ευάλωτο πληθυσμό στη γη: τους αμάχους που χρήζουν διεθνούς προστασίας.

Το Front-Lex αποκαθιστά το Δίκαιο στα σύνορα της Ευρώπης, καθιστώντας την ΕΕ, τα κράτη μέλη της και τους αξιωματούχους τους υπεύθυνους.

Μέσω νομικών προσφυγών και δημόσιων δικών, θα επιδιώξουμε να τερματίσουμε τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, να παράσχουμε επανόρθωση στα θύματά της και να θέσουμε τους ενόχους προ των ευθυνών τους.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

The First Legal Action v. Frontex: Press Release

The First Legal Action v. Frontex Press Release

The First Legal Action v. Frontex the Full Document:

The First Legal Action v. Frontex the Full Document

Der Spiegel:

https://www.spiegel.de/politik/ausland/frontex-skandal-rechtsanwaelte-wollen-leggeri-vor-europaeischen-gerichtshof-bringen-a-b82ae08e-449e-4366-862a-9d8300d97e81

Liberation:

https://www.liberation.fr/international/europe/une-plainte-contre-frontex-pourrait-faire-son-chemin-jusquaux-tribunaux-europeens-20210215_INY327MMRFGNBLLOJ3SSZE3N3E/

The Washington Post:

https://www.washingtonpost.com/world/national-security/lawyers-give-eu-agency-notice-over-greece-migrant-pushbacks/2021/02/16/b4e58c0a-706c-11eb-8651-6d3091eac63f_story.html

Comments are closed.